Farebné smetisko Ideí

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Bratislava ožila cirkusom

   Aréna plná svetiel, reflektorov, osvetľovačov vo výške pätnástich metrov nad zemou a namiesto ľadovej plochy je zrazu priestor pre artistov, žonglérov, akrobatov, či klaunov. Slovensko prvýkrát navštívil svetovo uznávaný Cirque du Soleil. Už veľké zhluky ľudí pred zimným štadiónom naznačovali, že si Slováci nenechali ujsť umelecký zážitok a šli sa kultúrne vyžiť. Veľké priestory zimného štadióna sa pomaly zapĺňali a miesta na sedenie sa postupne obsadzovali. Začiatok vystúpenia bol na lístku napísaný jasne – 20,00 hod.

19,45 hod. – ľudia postupne prichádzajú
19,50 hod. – dochádza k veľkému príchodu skupín ľudí
19,55 hod. – ešte stále sú voľné miesta na sedenia
20,00 hod. – veľké svetlá sa zhasínajú, prichádzajú prví vystupujúci snažiaci sa roztlieskať
                   ľudí a diváci stále prichádzajú
20,05 hod. – usadení diváci sa smejú na prvých trikoch klauna a ľudia stále prichádzajú
20,08 hod. – začína sa predstavenie, svetlá sa zhasnú a ešte stále zopár divákov prichádza

    Je asi veľký problém prísť načas, veď päť minút ,,hore - dole“, svet sa nezrúti. Takéto vystúpenia sú na Slovensku ,,bežne“ a ľudia sa vedia kultúrne správať, či?
Svietia len reflektory a prichádza mladý muž v kostýme. Pekne nás privíta s prosbou nekamerovať a nefotiť ( či s bleskom alebo bez ), kvôli rušeniu artistov, akrobatov. ,,Cvak“, ešte ani nedopovedal a blesk. Ľudia fotia, akoby nič nepočuli či nevnímali, alebo nerozmýšľali.
    V aréne nastáva ticho, ktoré sa strieda s momentmi potlesku, údivu a strachu v očiach divákov. Zrazu len počujete, ako niekto z divákov pred vami vyberá z tašky vrecko lupienkov a na druhej strane vidíte jesť ľudí popcorn. Hlúpy americký zvyk sme si priniesli nie len do kín, ale čo je smutné aj na takéto kultúrne podujatia. Už len počujem ironickú poznámku po mojej pravici ,, dobrú chuť “.
    Avšak nič vám nemohlo pokaziť tie úžasné akrobatické výkony, artistické kúsky, úsmevné situácie s klaunom, pretože Cirkus du Soleil je zážitok na celý život.

Okolo nás | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014