Farebné smetisko Ideí

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Krátko o slivke

Hokej už pominul, do Olympijských hier je ešte ďaleko, slnko sa zdá už umúdrilo a mne sa zachcelo písať. Nehľadala som konkrétnu inšpiráciu len som do googlu ,,hodila“ pojem – citát dňa a našlo mi...:

,,Lekvár je produkt šialenej myšlienky ako neurobiť zo všetkých sliviek slivovicu.

Najprv som sa z chuti zasmiala, potom som si to opätovne prečítala a položila som si otázku: Prečo z nich radšej neupiecť koláč? Treba na to menej ingrediencií ako na lekvár a istotne menej času ako na slivovicu. Opätovne to čítam a snažím sa prísť na myšlienkové pochody autora. Akýsi anonym majúci rád slivovicu ale nemajúci čas, alebo neznáma ženská, ktorá sa snažila mužovi opodstatniť význam sliviek bez spojitosti s alkoholom? Alebo to bol jednoducho samovoľný pochod myšlienok pri vyberaní slivkového lekváru z chladničky za účelom dnešných raňajok?

Nie som obľúbencom slivovice, ale slivkový lekvár sa mi spája s babkinými pirohmi, a zrejme preto ma zaujala myšlienka ako múdro zužitkovať slivky nie len v kvapalnom stave :-D  


Na dnes | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014